Yakındaki Yerler
Çanakkale Bozcaada Butik Otelleri
Bozcaada’yı eylülde özel kılan Eylül’deki bağbozumu şenlikleri. Festivalde herkes traktörlere binip işçilerle beraber bağlara giderek üzüm toplamanın inceliklerini öğreniyor. Ada şarapçılarının stantlarında şaraplar tadılıyor. Kalede konserler veriliyor. Ayrıca iki yarışma düzenleniyor. Birinde adanın üzüm güzeli diğerinde en iyi çavuş üzümü seçiliyor. Şenliklerden sonra kıyıdaki barların minderlerine yayılarak ay ışığını seyretmek veya hareketli müzik eşliğinde dans etmek gibi seçen
Çanakkale-Bozcaada Şehir Rehberi
BOZCAADA
Ayazma Manastırını, Göztepe’den deniz manzarası ve de sokaklarını, Şarap Fabrikaları ve Bozcaada Kalesi ile Müzesi’ni, Meryem Ana Kilisesini ve Köprülü Mehmet Paşa Camii’ni gezebilirsiniz.
Tanrı, insanlar uzun ömürlü olsun diye Bozcaada'yı yaratmış
Çanakkale'nin şirin adası Bozcaada'ya yapacağınız gezi sonrasında ünlü tarihçi ve filozof Heredot'un söylediği yukarıdaki cümlenin ne kadar doğru olduğunu anlayacaksınız. Antik dönemlerden günümüze uzanan sürükleyici tarihi, huzur dolu enfes koyları, kristal kadar temiz denizi, eski Rum evleriyle bezenmiş dar sokakları, tertemiz havası, birbirinden lezzetli deniz ürünleri, Evliya Çelebi'nin Seyahatnâmesinde de bahsettiği meşhur üzüm bağları ve şaraplarıyla eski adı TENEDOS olan BOZCAADA, Çanakkale bölgesinin önemli turistik merkezlerinden biridir.
Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesi Bozcaada' ( Tenedos ), Çanakkale Boğazının yaklaşık 15 mil güneyinde, Ege Denizi'nin mavisiyle çevrili yaklaşık 42 km²'lik cennetten bir kara parçasıdır. Truva antik şehrinin karşısında bulunan Bozcaada, Homeros'un İlyada Destanı'ndaki Efsanevi Truva Savaşı'nda Akhalı Donanması'nın saklandığı gizli liman olarak da bahsedilir. Bozcaada'ya ulaşım oldukça kolay olup, Çanakkale'ye 40 km. uzaklıkta bulunan Yükyeri feribot iskelesinden gerçekleştirilir. Yaklaşık yarım saat süren keyifli feribot yolculuğu sonrasında, Bozcaada tüm güzelliğiyle sizleri karşılar. Bozcaada Feribotların tümü araç taşımaktadır.
Feribot Bozcaada'ya yaklaştığında sizleri adanın doğu tarafındaki 'Eski Kale' olarak anılan, Tarihi Bozcaada (Tenedos) Kalesi selamlayacaktır. İlk olarak Fenikeliler zamanında yapıldığı tahmin edilen Bozcaada Kalesi, Ceneviz ve Venedikliler tarafından onarılmış ve genişletilmiştir. Ceneviz ve Venediklilerin asıl amacı, ticaret maksadıyla gelen kendi gemilerini korsan gemilerinden korumaktır. Venedikliler Bozcaada'daki egemenliklerini kaybedince, kaleyi ağır şekilde tahrip ederek ayrılmışlardır. Bugünkü mimarisine Fatih Sultan Mehmet döneminde kavuşan Bozcaada Kalesi, Osmanlı döneminde birkaç defa onarım ve tadilat geçirmiştir. Bu onarımlardan en kapsamlısı 1815 yılında II. Mahmut döneminde gerçekleştirilmiş olup, şu an kalenin girişinde asılı duran kitabede de bahsedilmektedir. Bozcaada Kalesi'nin iç kısmında, halk desteğiyle kurulmuş bir etnografya sergisi ile açık hava müzesi bulunmaktadır.
17. yy'dan kalma Köprülü Mehmed Paşa Camii, Miralay Ahmed Bey tarafından 1700 yıllarında yaptırıldığı tahmin edilen Alaybey Camii, Venedik devrinden kalma Kilise ve Namazgâh Çeşmesi, Bozcaada içinde görülmesi gereken tarihi yerler arasındadır. Bozcaada'nın arka tarafındaki, bir zamanlar Rum kızları ve delikanlılarının birbirlerini süzdükleri, Paraşgivi isimli bir bayanın sembol olduğu Ayazma Koyu, şimdilerde dilekler tutularak yaşanan Bozcaada Festivaline ev sahipliği yapmaktadır. Bozcaada içinde sayıları her geçen gün artan otel, motel, pansiyon ve tatil çiftlikleri farklı konaklama alternatifleri sunmaktadır.
Ayrıca Pansiyon Rehberi.com adresine göz atabilirsiniz; http://www.pansiyonrehberi.com
Ayrıca Bozcaada Butik Otelleri ve Bozcaada Otellerine göz atmak için tıklayınız.